Baarkruk

Baarkruk Bevalling Hilversum

Baarkruk

Het is jouw bevalling, dus jij bepaalt in welke houding je wilt bevalt.
Probeer diverse houdingen uit, zodat je ervaart wat voor jou het beste voelt.

Verschillende houdingen

Het wisselen van houding stimuleert bovendien de weeën en het gevoel van controle hebben. Wist je dat vrouwen minder pijn ervaren als zij regelmatig van houding wisselen tijdens de bevalling? Ook duurt de bevalling korter. Bevallen in verticale houding, bijvoorbeeld op een baarkruk, was lange tijd heel gangbaar. Tegenwoordig bevallen veel vrouwen op de rug in bed, wat eigenlijk best onnatuurlijk is.

Baarkruk Bevalling Hilversum Loosdrecht (1)
Baarkruk Bevalling Hilversum Loosdrecht Eedenburg (1)

Wat je zou kunnen proberen

  • Een wee staand opvangen, terwijl je wiegt met je heupen en leunt op een tafel of stoel
  • Op een krukje zitten of op een skippybal
  • Voorover hangen op de tafel of het aanrechtblad
  • Op je handen en knieën zitten bij rug weeën
  • Rondlopen
  • Zitten op de baarkruk tijdens het persen

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk

Baarkruk

De baarkruk is een fijne manier om in een verticale houding te bevallen. Je gebruikt een baarkruk pas tijdens het persen. Een baarkruk is een lage kruk met aan de voorkant en in het midden een gat. Hoe deze er precies uit ziet kan heel verschillend zijn. Wij hebben deze bij ons wanneer je er gebruik van wilt maken bij een thuisbevalling. Wil je in het ziekenhuis bevallen? Daar is de baarkruk meestal ook beschikbaar.

Je partner zit achter je, zodat jij tussen je weeën door lekker tegen je partner aan kan hangen. Wij zitten als verloskundige voor je. We kunnen op een baarkruk prima de conditie van je kindje in de gaten houden en of de bevalling mooi vooruit gaat.

Door een baarkruk te gebruiken vergroot je je bekken. Ook werkt de zwaartekracht mee en heb je over het algemeen effectievere weeën. Hierdoor zal de persfase van de bevalling wat sneller verlopen dan wanneer je op je rug ligt. Ook is er minder kans op ingrepen als een knip.

Voordelen van de baarkruk

Zijn er dan ook nadelen aan een baarkruk? Niet echt. Doordat je partner achter je zit, kan het zijn dat je partner de geboorte zelf niet goed kan zien. Dat kan opgelost worden met een spiegel. Veel dames denken dat de kans op een ruptuur groter is op de baarkruk, maar dat is niet zo. Wanneer je op de baarkruk bevalt, kun je wat meer bloed verliezen door de zwaartekracht. Door na de geboorte van je kindje op bed te gaan liggen hef je dit op.

Baarkruk

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.