Controles

Controle bij de verloskundige

Hoe fijn is het om op controle te komen? Wij houden jouw gezondheid en
de groei van je kindje goed in de gaten. Je bloeddruk wordt gemeten en uiteraard
luisteren we naar het hartje van je kindje. In het begin van de zwangerschap kom
je meestal elke 4 weken op controle. Naarmate je verder zwanger bent is dit steeds vaker.

Controles

Aan het einde van je zwangerschap kom je wekelijks op controle bij de verloskundige. Tijdens deze controles nemen we uitgebreid de tijd om jou en je partner beter te leren kennen. Je kan met al je vragen bij ons terecht. We bereiden je goed voor op de bevalling en de tijd met je kindje. Door de controles leren we je goed kennen en weten we wat jij belangrijk vindt.

Wil je tussentijds op controle bij de verloskundige komen om bijvoorbeeld het hartje te luisteren? Natuurlijk is dat geen probleem en ben je van harte welkom.

Schema controles

8 – 10 wekenintake en je 1e echo
10 – 11 wekengesprek over onderzoeken
in de zwangerschap en termijnecho
13 weken echodeze laat je op doen op
Verloskundig Centrum ‘t Gooi
14 – 24 wekenom de vier weken
20 weken echodeze laat je doen op
Verloskundig Centrum ’t Gooi
of op indicatie in het ziekenhuis
24 – 30 wekenom de drie weken
30 – 36 wekenom de twee weken
36 wekenliggingsecho gecombineerd
met een controle
36 – 41 wekeniedere week
41 – 42 wekenom de dag of om de 2 dagen

Eerste intake en controle verloskundige

Voor de intake nemen we ruim de tijd. Hierdoor hebben we een goed beeld van je gezondheid en je voorgeschiedenis. We kunnen dan goede passende zorg bieden die je nodig hebt.

Wil je de NIPT, de 13 weken echo en/of de 20 weken echo laten doen? Tijdens de 2econtrole vertellen we je hier alles over. Twijfel je nog? Wij kunnen je vragen beantwoorden. Ook zullen we een bloedonderzoek aanvragen naar onder andere je bloedgroep en ijzergehalte. Rond 27 – 30 weken doen we nog een keer een bloedonderzoek. Wat we precies laten onderzoeken is helemaal op jou afgestemd.

Het is handig om de zwangerschapskaart vanaf 37 weken bij je te hebben. Ook wij gaan met de tijd mee. Daarom maken we steeds meer gebruik van een app. Deze is gratis voor jou! De inloggegevens krijg je bij de intake.

Heb je tussendoor vragen? Je kan ons altijd bellen tijdens het telefonisch spreekuur of mailen naar ons mailadres. Bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 met tel. 06-50657111 of mail naar info@eedenburghverloskundigen.nl.

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.