Kraamzorg (Hilversum)

Kraamzorg

Iedereen heeft recht op kraamzorg: ook jij. Kraamzorg regel je al vroeg in je
zwangerschap. Het beste is om je voor de 16 weken zwangerschap in te schrijven bij een kraambureau.

Verzekerd zijn van kraamzorg

Dit klinkt wellicht wat vroeg voor je, maar je wilt wel graag verzekerd zijn van kraamzorg.

Wij werken het meest samen met “Het Kraamcentrum” in Bunschoten/Spakenburg en “Kraamzorg de Waarden”. Ook bij andere kraamzorgbureaus als “Kraamzus”, “RST” of “1 op 1 kraamzorg” kun je je inschrijven. Er zijn best een heel aantal kraamzorgorganisaties werkzaam in Hilversum/Loosdrecht. Daarom kunnen we ze niet allemaal noemen.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk

Wat doet de kraamzorg allemaal

Wat doet een kraamverzorgende/kraamhulp dan? Een kraamverzorgende doet in eerste instantie controles bij jou als moeder en bij jouw kindje. Daarnaast geeft ze je heel veel tips en tricks rondom de zorg voor je kindje. Maar ook huishoudelijke taken als schoonmaak van je sanitair of de was neemt ze op zich. Ook is er aandacht als voor andere kinderen binnen je gezin. Zo kan jij ook even rusten.

We werken in de eerste week heel nauw samen met kraamzorg. De kraamhulp doet controles bij jou en je kindje om te checken of alles goed gaat met jullie. Bij bijzonderheden zal ze laagdrempelig met ons overleggen. Wij bekijken dan, samen met jou en de kraamhulp, wat de opties zijn en wat het beste bij je past om alles goed te laten verlopen. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook tijdens de kraamperiode 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt ons dan bellen op het spoednummer: 06-53448288.

Na de geboorte

In de eerste week na de geboorte komen we om de dag langs om te controleren of je goed herstelt van de bevalling en of alles goed gaat met je kindje. Ook bespreken we hoe je de bevalling ervaren hebt.

Na ongeveer een week sluiten we de zorg af. Ook al komen we na de kraamweek niet meer bij je langs, je mag ons tot 6 weken na bevalling altijd bellen met vragen over jezelf of je kindje. Na de kraamweek zullen je huisarts en het consultatiebureau je aanspreekpunten zijn. Heb je vragen rondom borstvoeding? Weet dan dat je ook een lactatiekundige kunt bellen.

Kraamzorg organisaties

De organisaties waar wij het meest mee samenwerken zijn:

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.