Echo’s

Eerste echo zwangerschap al rond 8 weken

Het volgen van een zwangerschapscursus is een van dé manieren
om je voor te bereiden op de komst van je kindje en het aanstaande ouderschap.

Echo’s

Tijdens je zwangerschap worden er een aantal echo’s gemaakt. De eerste echo is al rond 8 weken. Dit is een vitaliteitsecho. Voor jou de eerste kennismaking met je kindje, waarbij je het hartje al ziet kloppen. Wij kijken of het 1 of meerdere kindjes zijn die in je buik groeien. Deze gebeurt vaak inwendig.

Vaak kom je 2 tot 3 weken later terug voor de termijnecho. Je bent dan dus 10-11 weken zwanger. Je kindje is dan een stuk gegroeid. Je kan al duidelijk armen en benen zien. Bij de termijnecho bepalen we wat de uitgerekende datum wordt. Deze zal daarna niet meer veranderen. Vanaf nu is een echo via de buik mogelijk.

Wil jij tussen de 13 weken echo en de 20 weken echo een keer naar je kindje kijken? Bij ons is dit geen probleem. Wanneer je bij ons onder controle bent, krijg je een gratis pretecho. Dit is echt om naar je kindje te kijken. Heb je deze liever zo rond 26 tot 28 weken? Ook dit mag. Jij bepaalt zelf wanneer.

Tijdens de zwangerschap wordt er op indicatie bij 28 – 32 weken een groeiecho gemaakt om te kijken of je kindje goed groeit. Dit doen we dus niet standaard bij iedereen. Wat we wel doen is bij 36 weken kijken hoe je kindje ligt. Als het lukt kijken we ook of je kindje goed groeit.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk

13- en 20 weken echo

Je hebt de mogelijkheid om een 13 weken echo te laten doen. Deze laten we maken op Verloskundig Centrum ’t Gooi wanneer je tussen de 12+3 en 14+3 weken zwanger bent. Bij de 13 weken echo wordt naast de groei van je kindje gekeken of er aanwijzingen zijn voor aangeboren aandoeningen. Denk daarbij aan een open schedel of een hartafwijking. Omdat je kindje nog klein is, is nog niet alles te zien wat er op een 20 weken echo gezien kan worden. Ook kan het zijn dat de echoscopiste niet alles kan zien, bijvoorbeeld door de ligging van je kindje. Dat wil niet zeggen dat er iets aan de hand is met je kindje. Kijk voor meer informatie op www.pns.nl

Naast de 13 weken echo is er ook de 20 weken echo. Ook deze laten we maken op Verloskundig Centrum ’t Gooi.

Deze echo laten we maken tussen 18 en 21 weken zwangerschap, maar bij voorkeur tussen de 19 en 20 weken. Het doel is om te kijken of je kindje een open rug of schedel heeft of afwijkingen aan de organen. Het is een uitgebreide medische echo. Omdat je kindje gegroeid is kunnen we nu veel meer zien. Gelukkig komen aangeboren aandoeningen niet zo veel voor. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.pns.nl

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.