Zwangerschapscursus

Zwangerschapscursus

Het volgen van een zwangerschapscursus is een van dé manieren
om je voor te bereiden op de komst van je kindje en het aanstaande ouderschap.

Wat leer je?

Je leert technieken om je weeën op te vangen en te ontspannen. Daarnaast krijg je heel veel tips en tricks over het aanstaande ouderschap. Naast dat een zwangerschapscursus zeer nuttig is, is een cursus met een groep zwangeren ook heel gezellig. Door andere zwangeren te ontmoeten ontstaan er hechte vriendschappen.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk

Soorten cursussen

Er zijn heel veel zwangerschapscursussen. Van zwangerschapsgym en zwangerschapsyoga heb je waarschijnlijk wel ooit gehoord. Vraag je zelf af wat je wil met een zwangerschapscursus. Er zijn namelijk cursussen om fit te blijven. Denk dan aan zwangerschapszwemmen, fitness of Mom in Balance. Naast het fit blijven zijn er ook cursussen die meer gericht zijn op informatie geven of gericht zijn op het leren ontspannen. Als je dit wil zou je eens kunnen kijken naar yoga of hypnobirthing. Wil je een cursus met of zonder partner? Wil je een langere cursus of is een zwangerschapscursus van 1 à 2 bijeenkomsten genoeg voor je. Kortom er is keuze genoeg. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal soorten cursussen op een rijtje gezet:

Bevallingscursus / Samen bevallen

Deze cursus gaat over de bevalling. Het gaat vooral over voorlichting, dus hoe een bevalling verloopt. Je leert hier geen ademhalingstechnieken. Er zijn cursussen van één avond, maar ook verschillende bijeenkomsten zijn mogelijk. Binnen Eedenburgh organiseren we regelmatig een bevallingscursus.

Borstvoedingscursus

Wil je wat meer weten over borstvoeding? Dan is een infoavond iets voor jou. Voor een infoavond kun je bij ons terecht. Komt dit even niet uit? Lactatiekundigenorganiseren ook regelmatig een borstvoedingscursus.

Zwangerschapsyoga

Met zwangerschapsyoga leer je verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken. Ook is er veel aandacht voor een goede lichaamshouding tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsgym

Grote kans dat je moeder vroeger een cursus zwangerschapsgym heeft gedaan. Bij zwangerschapsgym doe je oefeningen om je lichaam in shape te houden. Wil je weten hoe je je bekken versterkt, je je weeën op moet vangen en hoe je effectief kan persen? Dan is zwangerschapsgym wellicht iets voor jou.

ZwangerFit

De cursus ZwangerFit is een wekelijkse groepsles die gegeven wordt door fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in zwangerschap. Je werkt aan je conditie, kracht en doet oefeningen om je bekken bodem te trainen.

Zwangerschapszwemmen

Zwemmen kan heel fijn zijntijdens je zwangerschap. Zeker als je veel last hebt van je rug of bekken. Veel zwembaden bieden dit aan.

Outdoor zwangerschapsbootcamp

Bootcamp, crossfit of andere vormen van outdoor sporten zijn tegenwoordig ontzettend populair. Een bekende organisatie is Mom in Balance.Het draait om fit blijven en alles is lekker buiten.

Mindfulness

Een mindfulness-cursus voor zwangerenhelpt je omgaan met stress. Je leert mediteren. Zo ga je vol vertrouwen de bevalling tegemoet.

HypnoBirthing

Een zwangerschapscursus waarbij je jezelf zo leert te ontspannen, dat je je weeën makkelijk(er) kunt opvangen.

Wanneer beginnen met een zwangerschapscursus

Je wilt natuurlijk graag goed voorbereid zijn. Daarom is het handig om ruim voor je bevalling, je te gaan oriënteren op wat er is en wat je wil. Een zwangerschapscursus is overigens niet verplicht. Maar door het volgen van een cursus ben je beter voorbereid op wat komen gaat. Bovendien zien we dat wanneer je wel een cursus hebt gevolgd je over het algemeen beter terugkijkt op je bevalling en de kraamperiode.

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.