Over ons

Over verloskundige praktijk Eedenburgh in hilversum

Verloskundige praktijk de Eedenburgh is al jaren een begrip in Hilversum en omstreken.

60 jaar ervaring

Een kindje krijgen is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Het is dan ontzettend fijn om informatie en adviezen te krijgen van jouw vertrouwde verloskundige. Met samen meer dan 60 jaar ervaring kunnen we je alle ins en outs vertellen.

Historie

De verloskundige praktijk zelf bestaat al meer dan 30 jaar. In 1993 is Karin de praktijk gestart met haar collega. Destijds was dat op de Eemnesserweg en de Bosboom Toussaintlaan. Dit veranderde al snel in Gijsbrecht van Amstelstraat en Minckelersstraat.  Vanaf 1998 bestaat de praktijk uit 3 verloskundigen. Sinds 2000 zit de verloskundige praktijk op de Frederik van Eedenlaan. 2 jaar later, in 2002, is Gabriëlle in de  verloskundige praktijk komen werken. In 2006 zijn we ook een spreekuurlocatie op de Eikenlaan in Loosdrecht gestart. In 2011 heeft Marieke het huidige team van de verloskundige praktijk compleet gemaakt. Naast jarenlang de vertrouwde zorg binnen de praktijk, hebben we in 2011 onze zorg uit kunnen breiden door echo’s op eigen praktijk te gaan maken. In 2021 zijn Marieke en Gabriëlle de scholing anticonceptie gaan volgen, waardoor zij spiralen mogen plaatsen. Tevens is Marieke bevoegd in het plaatsen en verwijderen van een hormoonstaafje (implanon). Na bijna 30 jaar op de Minckelersstraat spreekuur te hebben gehad, zijn we eind 2022 naar de Lage Naarderweg gegaan. Eind 2023 zal Marieke zich naast verloskundige ook echoscopiste mogen noemen.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

 • 2D echo bij 16 of 30 weken
 • Op eigen praktijk

Zwanger worden en begeleid door het Team van Eedenburgh

Het team van verloskundige praktijk Eedenburgh bestaat sinds 2011 uit 3 vaste verloskundigen Karin, Gabriëlle en Marieke. De verloskundigen worden ondersteund door 2 echoscopistes Liesbeth en Gretha. Samen zorgen zijn voor (toekomstige) ouders en baby’s in de regio Hilversum, Loosdrecht, ‘s-Graveland, Hollandsche Rading en Maartensdijk.

Wat bieden wij extra

Naast de reguliere zorg die je van elke verloskundige praktijk mag verwachten bieden wij veel meer.

 • Heel veel mogelijkheid in de avond om op controle te komen
 • We nemen uitgebreid de tijd voor je. Zo plannen we 60 minuten in voor een intake, dit is 15 minuten langer dan de reguliere tijd. Reguliere zwangerschapscontroles zijn geregeld 30 minuten in plaats van 15.
 • Een vast team van verloskundigen, dus weinig tot geen waarneemsters.
 • Al vroeg je eerste echo.
 • Één gratis pretecho bij inschrijving bij ons in de verloskundige praktijk. Je kan deze inzetten wanneer je wilt.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan groepsbijeenkomsten Centering Pregnancy
 • Informatieavonden over jouw bevalling en borstvoeding
 • Jij staat centraal, dus we nemen uitgebreid de tijd om je geboorteplan te bespreken
 • De mogelijkheid om te bevallen waar jij wilt: thuis of in een van de verschillende ziekenhuizen in de regio.
 • Maak bij een thuisbevalling gebruik van ons eigen bevalbad.
 • Uitgebreide controles na je bevalling
 • Anticonceptie

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.