Doula

Doula tijdens zwangerschap of bevalling

Het volgen van een zwangerschapscursus is een van dé manieren
om je voor te bereiden op de komst van je kindje en het aanstaande ouderschap.

Wat is een Doula?

Een Doula is iemand die steun kan bieden tijdens je zwangerschap en bevalling en zij is hier speciaal voor opgeleid. Naast de zorg van ons en de kraamzorg kan een Doula je emotioneel en/of lichamelijk ondersteunen naast je partner. Ze luistert naar je wensen en behoeften en helpt je voorbereiden op de bevalling en de komst van je kindje. Het is belangrijk om te weten dat een Doula geen medische professional is en geen medische taken uitvoert.

Een Doula kan ook helpen bij het opstellen van een geboorteplan, waarin je wensen en voorkeuren worden vastgelegd. Dit kan bijvoorbeeld gaan over wie er aanwezig mogen zijn bij je bevalling en welke houding je wilt aannemen tijdens je bevalling. Gedurende de periode vanaf 38 weken zwangerschap tot en met 42 weken, is een Doula 24u per dag telefonisch bereikbaar en beschikbaar om je bij de bevalling bij te staan.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk
Pretecho Verloskundige Hilversum Eedenburgh Verloskundigen praktijk Hilversum Maartensdijk Loosdrecht

Doula ondersteuning na de bevalling

Na de bevalling kan een Doula je ondersteuning bieden bij het herstellen na je bevalling en bij het omgaan met je emotionele veranderingen.

Al met al kan een Doula bijdragen aan een positievere en meer comfortabele zwangerschaps- en bevallingservaring.

Het kan een waardevolle toevoeging voor je zijn en het kan je helpen om je wensen en behoeften beter te leren begrijpen en hierover te praten. Het is wel goed om te weten dat de kosten van een Doula niet altijd vergoed worden door je ziektekostenverzekering.

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

Mocht je meer hierover willen lezen

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.