Thuisbevalling

Thuis bevallen

Vanaf 37 weken zwangerschap kan je thuis bevallen als jij en
je kindje gezond zijn. Wist je dat thuis bevallen net zo veilig is als
bevallen in het ziekenhuis? Dit blijkt uit onderzoek van het AMC.
Ook blijkt dat vrouwen die onder leiding van hun eigen verloskundige zijn
bevallen positiever terugkijken.

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Waar je wilt bevallen is een persoonlijke keuze. Waar voel jij je het meest veilig, vertrouwd en zeker om je kindje op de wereld te zetten? Wat jouw keuze ook is, de bevalling is een unieke ervaring voor jou en je partner en het is belangrijk hier een passende keuze in te maken. Wij kunnen je hierbij helpen en ondersteunen.

Bij thuis bevallen heb je minder kans op ingrepen dan bij een bevalling in het ziekenhuis zoals een infuus om de weeën op te wekken, de vraag naar pijnbestrijding of bijvoorbeeld een knip. Je hoeft niet met weeën de auto in naar het ziekenhuis en direct na je bevalling weer naar huis.

Doordat je thuis bevalt in je eigen comfortabele omgeving hou je veel meer de regie. Je kan kiezen voor je eigen persoonlijke voorkeuren: je eigen douche, het gebruik maken van een (beval)bad, je eigen muziek, je eigen geurkaars. En hoe lekker is het dat je na het douchen lekker in je eigen schone bed kan stappen.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk

Thuis bevallen wordt toch in het ziekenhuis bevallen

Het gebeurt wel eens dat je alsnog naar het ziekenhuis gaat. Bijvoorbeeld omdat je toch pijnstilling tijdens je bevalling wilt of dat de geboorte van je kindje wat lang op zich laat wachten. Wanneer er geen spoed is ga je rustig naar het ziekenhuis, net als bij een poliklinische bevalling. Heel soms is er wel spoed, omdat je veel bloed verliest of de baby in nood verkeert. Dan bellen wij een ambulance. Weet wel dat wij alles bij ons hebben om je van goede eerste medische hulp te voorzien.

Het is verstandig om je goed op een thuisbevalling voor te bereiden.

Ook al wil misschien liever in het ziekenhuis bevallen. Maar wat heb je dan nodig? Met je bed op hoogte en een kraampakket heb je het meeste al te pakken. Kleertjes voor je kindje, hydrofiele luiers, kruiken en een aankleedkussen enzovoorts heb je al in huis. Wist je dat een strijkplank handig kan zijn om spulletjes op te zetten? Ook emmers met vuilniszakken heb je nodig. Deze kan je alvast klaar zetten op de kamer van je kindje.

Wil je graag thuis bevallen maak wel vast een tas klaar voor het ziekenhuis. Het kan zijn dat je bevalling anders verloopt en je naar het ziekenhuis gaat.

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.