Eerste afspraak

Eerste afspraak

Je zwangerschapstest is positief: je ontdekt dat je zwanger bent.
Je kunt je dan direct bij ons aanmelden. Eerst je huisarts bellen hoeft dus niet.
De eerste afspraak zal bij ons rond 8 weken plaatsvinden.

Hoe werkt het?

Je eerste afspraak bij ons is een belangrijk moment voor je. Je ontmoet ons voor het eerst in je zwangerschap. Voor dit intakegesprek plannen we daarom ook 60 minuten de tijd voor je in. Dit is 15 minuten meer dan de gebruikelijke 45 minuten. We gaan in op jouw gezondheid en die van je partner. Ook vragen we naar je medische voorgeschiedenis, zoals of je ooit geopereerd bent en hoe je eventuele vorige zwangerschap is verlopen. Zo kunnen we samen met jou bekijken welke zorg het meest passend is bij jouw persoonlijke situatie. Kortom zorg op maat.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk

Voor al jouw vragen

Naast het ingaan op hoever je zwanger bent en je gezondheid heb jij ook behoefte aan het krijgen van informatie. Dus als je vragen hebt, stel ze gerust. Wij zijn er voor jou om de vragen die je hebt te beantwoorden. Dit kan gaan over wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap, het niet mogen verschonen van de kattenbak, enzovoorts. Maar weet je ook dat het niet handig is om het lepeltje dat je kindje al in zijn/haar mond heeft gehad af te likken of om uit dezelfde beker te drinken? Zijn er andere do’s and don’ts? Wij vertellen je hier meer over.

Bij je eerste afspraak bij de verloskundige geven we je informatie over de onderzoeken en controles die je in de zwangerschap kunt laten doen (prenatale screening).

Vooraf aan je eerste afspraak kun je al kijken op de website PNS. Op deze website staat veel informatie over de NIPT, 13 weken echo en 20 weken echo. Deze link heb je via de afspraakbevestiging al van ons gehad.

De eerste afspraak bij ons combineren we vaak met je eerste echo. Wel zo handig. Bij deze echo komen we al veel te weten over je kindje. Vaak is je kindje dan nog klein en kom je nog een keer terug om de uitgerekende datum te bepalen.

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.