Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ja, dat kan. Als je weet dat je zwanger bent, kun je ons gewoon bellen, hiervoor is een verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts niet nodig. Als je een positieve zwangerschapstest hebt, kun je je inschrijven via de website of ons bellen voor een afspraak.

Bij 20 weken kun je door middel van een echo het geslacht van jullie kindje te weten komen. Kijk op onze pagina met “Links” voor pretecho-bureaus waarbij je terecht kunt. Bedenk wel dat dit geen medische echo’s zijn. Je kunt al vanaf 15-16 weken een pretecho laten maken om achter het geslacht van je kindje te komen.

Voor de Coronapandemie was het mogelijk om op via een infoavond of open dag het ziekenhuis te bezoeken. Sinds de Coronapandemie is dit niet meer mogelijk. Wel staat er op de website van het Geboortehuis, het Meander en Tergooi veel informatie over het bevallen aldaar. Er zijn ook diverse filmpjes op youtube te vinden. Natuurlijk kunnen wij je ook veel vertellen over de verschillen tussen de diverse ziekenhuizen.

Hoeveel pakjes, welke maat, luiers: voor dit soort zaken bestaan bij babyspeciaalzaken (zoals Prénatal) speciale lijsten. Ook in zwangerschapstijdschriften en op internet vind je vaak lijsten met benodigdheden voor je kindje.

Er zijn verschillende soorten zwangerschapscursussen die je kunt volgen; informatieavonden, yoga, gym, haptonomie, zwemmen, mensendieck enz. Daarnaast organiseren de kraambureaus ook informatieavonden over bijvoorbeeld borstvoeding. Kijk ook op onze pagina met “Links” voor contactgegevens van de diverse cursussen.

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Verloskundigenpraktijk de Eedenburgh:
Uitstekende zorg binnen de verloskunde in
Hilversum en omgeving.