Nacontrole

Nacontrole verloskundige

Na ongeveer zes weken kom je nog een keer bij ons op nacontrole.
We plannen dit meestal bij diegene die je heeft begeleid bij je bevalling.

Hoe is het met je?

Hoe kijk je terug op deze begeleiding en hoe is je lichamelijk en mentale herstel gegaan? Het is fijn om deze periode nog eens te doorlopen en de zorg van deze periode bij ons in de praktijk af te sluiten. Mochten jullie zelf nog vragen hebben, dan is hier uiteraard ook ruimte voor.

We plannen ruim de tijd in voor een nacontrole, dit is meestal 30 minuten.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk

Het weer op gang komen van je menstruatie & anticonceptie

Waar je het met ons in de nacontrole ook over kan hebben is het weer op gang komen van je menstruatie. Wanneer is dat weer? Het nadenken over anticonceptie vinden wij niet onbelangrijk, want meestal wil je niet snel nog een kindje. Welke vormen zijn er?

Wat zijn de voor- en nadelen en de bijwerkingen? Wat past bij jou?  Wil je een kortdurende vorm van anticonceptie als de pil of juist een langwerkende vorm als een spiraal?

Nacontrole verloskundige

Er is ook gelegenheid om nog eenmaal je bloeddruk te meten of om je ijzergehalte te laten bepalen. Mocht je na de bevalling hechtingen hebben gehad, dan kunnen we bij de nacontrole indien gewenst naar het herstel van je wond kijken.

Back in shape

Wil je weten of je alweer wat kan gaan sporten? Het is handig om te weten of je buikspieren weer tegen elkaar liggen. Tijdens de zwangerschap zijn je buikspieren opzij geduwd om meer ruimte te maken voor de groei van je baarmoeder. Na je bevalling komen deze spieren langzaamaan weer naar elkaar toe. Soms blijven de buikspieren wat uit elkaar staan, dat noemen we diastase. Wij kunnen dit makkelijk checken voor je. Zo nodig geven we hier tips over.

Dat geldt ook voor je bekkenbodemspieren. Wist je dat het verstandig is om na een zwangerschap een consult te hebben met een bekkenbodemfysiotherapeut? Wij informeren je hier graag over.

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.