Mijn kindje is er

Het Kraambed: Mijn kindje is er

Gefeliciteerd! Jullie zijn ouders geworden van een prachtig kindje.
Hopelijk kun je je kindje in het kraambed al goed leren kennen.

Kraamzorg

Kraamzorg is er de eerste dagen na de geboorte van je kindje om jou te ondersteunen. Zo kun jij voldoende rust nemen. Bij een thuisbevalling is de kraamverzorgende aanwezig en zal de zorg in het kraambed direct opgestart worden. Wanneer je in het ziekenhuis bevalt, bel je de kraamzorg zodra je naar huis gaat. Vaak komt de kraamverzorgende wanneer je net thuis bent.

De eerste week

In de eerste week na je bevalling komen wij als verloskundigen om de dag bij je op huisbezoek. De eerste 10 dagen na je bevalling noemen wij ook wel het kraambed. We bespreken hoe je de zorg ervaren hebt. De dagelijkse controles worden tijdens het kraambed door de kraamverzorgende gedaan. Onder andere hierdoor checken we hoe het met jou en je kindje gaat. Hoe vind je zelf dat het gaat? Hoe verloopt de voeding bij je kindje?

Je hoort vaak dat je moet genieten van je kraambed. Maar weet dat je echt niet de enige bent, die de eerste dagen na een bevalling pittig vindt. Het kan best zijn dat je een hoop vragen hebt over jouw herstel en of het wel goed gaat met je kindje. Je kunt in de kraamweek met al je vragen bij ons terecht. Ook al komen we niet meer op huisbezoek na je kraambed, je kan ons altijd nog even bellen als je een vraag hebt.

Gratis pretecho

Wil jij een GRATIS pretecho?

Schrijf je dan nu in bij Eedenburgh!

  • 2D echo bij 16 of 30 weken
  • Op eigen praktijk

Lees meer over

Zo’n goed gevoel aan overgehouden

“Eedenburgh verloskundigen hebben mijn ontzettend goed geholpen. Bevallen zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er een heel goed gevoel aan overhouden.”

Het team van Eedenburgh Verloskundigen

We werken met drie verloskundigen in de praktijk. Karin Kolvoort, Gabriëlle van Bokhoven-Ott en Marieke Kalkhoven hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het vak. Vanuit drie locaties, 2 in Hilversum en 1 in Loosdrecht, kun je bij ons terecht. We worden ondersteund door onze 2 echoscopistes: Liesbeth en Gretha.